2019 m. spalio 22 d.

To dar nebuvo. Pirmą kartą istorijoje olimpinių ir paralimpinių žaidynių emblemos bus identiškos – tokį sprendimą priėmė 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpinių ir paralimpinių žaidynių organizatoriai.

Prieš iškilmingą naujosios emblemos pristatymo ceremoniją daugiau nei 700 bėgikų, vedamų olimpinių ir paraliminių medalininkų, bėgdami aplink Paryžiaus centrą suformavo naująjį „Paris 2024“ emblemą.

Naujasis dizainas apjungia tris ikoniškus simbolius, jungiančius sportą, žaidynes ir Prancūziją – tai aukso medalis, olimpinė ir paralimpinė ugnys bei Marianne.

„Ji tobulai atspindi organizatorių viziją ir troškimą suburti žmones 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių širdyje. Aukso medalio, olimpinės ugnies ir Marriane kombinacija suburia vertybes, istoriją ir dalelę Prancūzijos, o tai šias žaidynes paverčia išties ypatingomis. Tikiu, kad šis inovatyvus dizainas greitai bus pripažintas visame pasaulyje“, – džiaugėsi Tarptautinio olimpinio komiteto suburtos 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių koordinavimo komisijos vadovas.

33-iosios vasaros olimpinės žaidynės Paryžiuje vyks 2024 metų rugpjūčio 2-18 dienomis.

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS