2026 metų žiemos olimpinės žaidynės vyks Italijoje

2019 m. birželio 25 d.

Thomas Bachas

Oficialiu 2026 metų žiemos olimpinių žaidynių rengėju tapo Italija. Konkrečiau – du šios šalies miestai Milanas ir Kortina. Toks sprendimas priimtas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) 134-osios sesijos metu Lozanoje (Šveicarija).

Dėl teisės rengti žiemos olimpines žaidynes Milanas-Kortina rungėsi su Švedijos miestais Stokholmu ir Are.

„Sveikiname Milaną-Kortiną. Tikimės puikių ir tvarių žiemos olimpinių žaidynių tradicinėje žiemos sporto šalyje. Italijos gerbėjų aistra ir žinios kartu su patyrusiais šalies sporto organizatoriais sukurs puikią atmosferą geriausiems pasaulio sportininkams. Žiemos olimpinės žaidynės 2026-iais metais vyks ikonomis tapusiose vietose, renginį vienys šiuolaikinio Europos didmiesčio ir klasikinės Alpių aplinkos derinys“, – sakė TOK prezidentas Thomas Bachas.

TOK pranešime teigiama, jog 2026 metų žiemos olimpinėms žaidynėms Italijoje bus panaudota 93 procentai jau esamų arba laikinų sporto bazių. Tai maksimaliai atitinka „2020 olimpinės dienotvarkės“ principus.

Milane-Kortinoje taip pat vyks 2026 metų paralimpinės žaidynės.

Kortinoje žiemos olimpinės žaidynės jau buvo organizuotos 1956-aisiais, taip pat Italija žiemos olimpiadą rengė ir 2006-aisiais – tada ji vyko Turino mieste.

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS