Pamatykite virtualią parodą „Kazimieras Motieka – teisininkas, politinis veikėjas, signataras“.

2019 m. lapkričio 14 d.

Kazimieras Motieka ir Daina Gudzinevičiūtė

Alfredas Pliadis

Minint teisininko, advokato, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkūrimo darbo grupės nario, Kovo 11-osios Akto signataro Kazimiero Motiekos 90-ąsias gimimo metines, parengta virtuali paroda „Kazimieras Motieka – teisininkas, politinis veikėjas, signataras“. Parodos autorius – Darius Gudelis.

Paspauskite ČIA ir susipažinti su signataro politinės veiklos dokumentais, straipsniais, konferencijų pranešimais, paskaityti laiškus, sveikinimus, padėkas K. Motiekai, pamatyti gausią ikonografinę medžiagą ir vaizdo įrašus.

Savo mintimis ir atsiminimais apie K. Motieką pasidalino akademikas Antanas Buračas, Kovo 11-osios Akto signatarai Česlovas Vytautas Stankevičius ir Justas Vincas Paleckis, bibliotekininkė Janina Stankevičienė ir signataro anūkė Indrė Motiekaitė-Misiūnienė.

Eksponuojami dokumentai ir fotografijos iš Lietuvos valstybės naujojo archyvo ir Lietuvos Respublikos Seimo archyvo saugomų fondų, Kazimiero Motiekos šeimos archyvo, asmeninių fotomenininko Andriaus Petrulevičiaus ir Indrės Motiekaitės-Misiūnienės archyvų.

Šiuo metu baigiama rengti spaudai politinė biografija „Kazimieras Motieka – advokatas ir Lietuvos byloje“. Knygoje pasakojama apie K. Motiekos veiklą svarbiausių Lietuvos istorinių įvykių kontekste. Medžiagą surinko ir parengė žurnalistė Jūratė Mičiulienė, knygos mecenatas – advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“.

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS