2022 m. Pekino žiemos olimpines žaidynes stebėjo per 2 milijardus žmonių

2022 m. spalio 27 d.

Vytautas Dranginis

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) užsakymu atlikto nepriklausomo tyrimo duomenimis, 2022 m. Pekino žiemos olimpines žaidynes stebėjusių žiūrovų skaičius pasiekė per 2 mlrd. žmonių iš viso pasaulio.

Net 2,01 mlrd. žiūrovų transliacijas iš Pekino stebėjo per linijinę televiziją ir skaitmenines platformas, o tai yra penkiais procentais daugiau nei per 2018 m. Pjongčango žiemos olimpines žaidynes.

Žiūrovai visame pasaulyje per olimpinius žiniasklaidos partnerių (Media Rights Partners) kanalus žiūrėjo iš viso 713 mlrd. minučių žaidynių transliacijų ‒ 18 proc. daugiau nei per 2018 m. Pjongčango žaidynes, o tai rodo, kad vis fragmentiškesne tampančioje žiniasklaidos aplinkoje olimpinių žaidynių transliacijos išlieka patrauklios.

Žaidynių žiniasklaidos partneriai sirgaliams užtikrino daugiau valandų transliacijų nei per bet kurias ankstesnes žiemos olimpines žaidynes, įskaitant rekordinį 120 670 valandų transliacijų skaičių per skaitmenines platformas.

Be to, beveik pusė apklaustų žiūrovų teigė, kad ateityje norėtų žiūrėti daugiau olimpinių žaidynių transliacijų. Šis poreikis ypač didelis tarp jaunimo demografinės grupės atstovų ‒ 57 proc. 13-19 metų amžiaus žiūrovų ateinančiais metais nori žiūrėti daugiau olimpinių žaidynių transliacijų. Be gerokai išaugusio skaitmeninių transliacijų žiūrimumo ir vartojimo, per 2022 m. Pekino olimpines žaidynes olimpinių žaidynių interneto ir programėlių platformos pasiekė 68 mln. unikalių naudotojų ‒ daugiau nei dvigubą skaičių palyginus su 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinėmis žaidynėmis .

Be to, olimpinių žaidynių socialinės žiniasklaidos priemonės per visą žaidynių laikotarpį pasiekė neįtikėtiną 3,2 mlrd. įsitraukimų skaičių, įvairiose platformose pritraukdamos per 11 mln. naujų sekėjų.

Tai lėmė, kad „Pekinas 2022“ tapo skaitmeniniu požiūriu labiausiai žiūrovus įtraukusiomis žiemos olimpinėmis žaidynėmis per visą istoriją, nes naujos technologijos ir skaitmeninės inovacijos suteikė galimybę didesniam nei bet kada anksčiau sirgalių skaičiui stebėti, sekti ir įsitraukti į žaidynes per įvairias platformas ir įrenginius. Iš tiesų, nepriklausomo tyrimo duomenimis, du iš trijų apklaustųjų kokiu nors būdu stebėjo ar sekė 2022 m. Pekino žiemos olimpines žaidynes.

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS